Пређи на главни садржај

Истакнути

GALETTE SA JAGODAMA I NANOM

Za danas jedan brzinski recept sa jagodama, od svega par sastojaka a kombinacija je milion. Ja sam se danas odlučio za jagode  uz dodatak nane. Kombinacija prhkog testa sa slatkim jagodama uz osvežavajuću i mirisnu nanu mislim da sve govori mmmm....njami.... Umesto jagoda možete koristiti voće po izboru ili jagodama dodati seckanu crnu čokoladu ili puding  od vanile i preko jagodee......Opet sam gladan (hahahah).Ako vam jagode nisu dovoljno slatke dodajte šećer. Moja preporuka da Galette poslužite uz kuglu dobrog sladoleda od vanile. Prijatno. Potrebni sastojci: 300g brašna  150g putera/margarina par kašika hladne vode  prstohvat soli 5 kašika šećera  vanila  300g jagoda  par listića nane  +šećer za jagodice jaje za premazivanje  Priprema: U posudu staviti brašno, so, vanilu, kockice putera (puter mora biti hladan). Rukama spajati puter sa brašnom dok se ne dobiju mrvice. Na kraju dodavati hladnu vodu dok se ne formira...

Posne kiflice

Posne kiflice



Za prvi recept odlučio sam se za najtraženije kiflice na mom instagram profilu.  Ovo su kiflice kojih ima na internetu, ali ja sam malo recept prilagodio svom ukusu i evo konačno će biti i ovde zabeležen. Šta reći za ove kiflice sem da su poput pamuka i tope se u ustima. Nemojte da vas  majonez odvrati od pripreme on daje posebnu čar  ovim predivnim kiflicama.

Od sastojaka vam je potrebno:

  • 1 kg brašna
  • 500 ml vode
  • kesica suvog ili kockica svežeg kvasca 
  • 3 kasičice šećera
  • 1 kašika soli
  • 100 ml ulje

Za premazivanje:

  • 200 g majoneza i još susam, lan..

Za prelivanje:

  • 200 g margarina

Priprema: 

U mlakoj vodi otopiti šećer, kvasac i kašiku brašna i ostaviti da nabubri. Prosejati brašno dodati so, nadošli kvasac, ulje. Sve mesiti dok ne prestane da se lepi za ruke i posudu (nekih 5-10 minuta).Testo ostaviti da nadođe 15 minuta. Kada je testo malo naraslo premesiti ga i podeliti na manje loptice, ja volim man je kiflice i pravim baš male loptice jer kasnije dodatno narastaju i udvostruče se. Svaku lopticu razvući jako tanko i pri vrhu izrezati zbog lepšeg izgleda.Kiflice ređati u pleh  koji je prekriven papirom za pečenje , kiflicje nabolje prekriti kesom da se ne bi dodatno sušile nakon kese prektiti i krpom da se dodatno ušuškaju. Kiflice ostaviti da narastaju 1h.Rernu ugrejati na 180 stepeni i pre pečenja svaku premazati sa malo majoneza i posuti ih susamom.Kiflice treba budu zaltno žute boje.Kada su kiflice skoro pa gotove margarin ugrejati do vrenj.Kada su kiflice pečeneizvaditi ih iz rerne  svaku preliti sa kašikom vrelog margarina.Prekiti ih na kratko sa kesicom i kiflice su spremne za klopanje.
Uživajte u pipremi i ukusu ovih savršenih kiflica.

P.S. šaljite mi slike da vidim kako je vama uspelo , uspešna priprema i PRIJATNO.







Коментари

Популарни постови