Пређи на главни садржај

Истакнути

GALETTE SA JAGODAMA I NANOM

Za danas jedan brzinski recept sa jagodama, od svega par sastojaka a kombinacija je milion. Ja sam se danas odlučio za jagode  uz dodatak nane. Kombinacija prhkog testa sa slatkim jagodama uz osvežavajuću i mirisnu nanu mislim da sve govori mmmm....njami.... Umesto jagoda možete koristiti voće po izboru ili jagodama dodati seckanu crnu čokoladu ili puding  od vanile i preko jagodee......Opet sam gladan (hahahah).Ako vam jagode nisu dovoljno slatke dodajte šećer. Moja preporuka da Galette poslužite uz kuglu dobrog sladoleda od vanile. Prijatno. Potrebni sastojci: 300g brašna  150g putera/margarina par kašika hladne vode  prstohvat soli 5 kašika šećera  vanila  300g jagoda  par listića nane  +šećer za jagodice jaje za premazivanje  Priprema: U posudu staviti brašno, so, vanilu, kockice putera (puter mora biti hladan). Rukama spajati puter sa brašnom dok se ne dobiju mrvice. Na kraju dodavati hladnu vodu dok se ne formira...

Krofne ( posne )

Evo posle par dana kuckam novi recept. Ovo je posna varijanta jer dosta vas mi traži  recepte za posna jela verovatno će ovo biti poslednji za ovu godinu. Tako da uživajte u ovim slatkim bucmastim krofnama koja su iznutra šuplje a okolo imaju karakterističan prsten. Dosta priče bacamo se na recept.

Potrebni sastojci: (za dvadesetak komada)

  • 500g brašna
  • kesica kvasca
  • kesica pudinga od vanile
  • 150 ml mlake vode
  • 100 ml piva
  • 50 ml ulja
  • 1 kašika šećera
  • korica jednog limuna
  • ulje za prženje

Priprema:

U posudu za mešanje staviti vodu, kvasac, šećer i kašiku brašna. I ostaviti da nadođe.
U nadošli kvasac dodati ulje, pivo, narendanu limunovu koricu, i kesicu pudinga.Zamesiti sa brašnom, brašno dodavati malo po malo. Testo treba da bude mekano, testo ostaviti da se udvostruči.
Testo razvući i vaditi krofne. Krofne ponovo ostaviti da nadođu dvadesetak minuta.
Ulje zagrejati i gornju stranu krofne spuštati okrenutu prema dole. Poklopiti ih i pržitidok donja strana ne porumeni oko 1-1,5 minut. Skinuti poklopac i peći sa druge strane bez poklopca.
Vaditi ih na papirni ubrus i ostaviti da se malo ocede.Posuti sa prah šećerom i ukrasiti po želji.







Коментари

Популарни постови