Пређи на главни садржај

Истакнути

GALETTE SA JAGODAMA I NANOM

Za danas jedan brzinski recept sa jagodama, od svega par sastojaka a kombinacija je milion. Ja sam se danas odlučio za jagode  uz dodatak nane. Kombinacija prhkog testa sa slatkim jagodama uz osvežavajuću i mirisnu nanu mislim da sve govori mmmm....njami.... Umesto jagoda možete koristiti voće po izboru ili jagodama dodati seckanu crnu čokoladu ili puding  od vanile i preko jagodee......Opet sam gladan (hahahah).Ako vam jagode nisu dovoljno slatke dodajte šećer. Moja preporuka da Galette poslužite uz kuglu dobrog sladoleda od vanile. Prijatno. Potrebni sastojci: 300g brašna  150g putera/margarina par kašika hladne vode  prstohvat soli 5 kašika šećera  vanila  300g jagoda  par listića nane  +šećer za jagodice jaje za premazivanje  Priprema: U posudu staviti brašno, so, vanilu, kockice putera (puter mora biti hladan). Rukama spajati puter sa brašnom dok se ne dobiju mrvice. Na kraju dodavati hladnu vodu dok se ne formira...

Knedle sa nutelom i plazmom

Jaoooo ljudi ovo je bomba mislim da ne treba reći ništa više.Ovo je kombinacija koja diže iz mrtvih bukvalno. Još jedan klasičan recept ali u novom ruhu.Savršeni spoj krompirovog testa sa nutelom i plazmom , trk u kuhinju na spremanje.

Potrebne namirnice:(za 12 knedli )

500g krompira
1 žumance
30g margarina
oko 150 g brašna 

Za posipanje knedli:

60 g prezli 
40 g mlevene plazme
70 g šećera
1 kesica karamel šećera
3 kašike kakao praha
12 kašičica nutele+ oko 3 kašike mlevene plazme

Priprema:

Nutelu staviti na prozirnu foliju i rasporediti 12 komada i ubaciti u zamrzivač.Krompir oljuštiti i skuvati.Kada se skuva izgnječiti ga i ostaviti da se prohladi.Kad se krompir prohladio dodati margarin, žumance i malo po malo brašna.Testo treba da bude mekano, što više brašna dodate knedle će kasnije biti tvrđe. Budite oprezni sa  brašnom.Testo rastanjiti na radnu površinu i podeliti ga na 12 kvadrata.U sredinu staviti malo mlevne plazme i kuglicu nutele i formirati kugle od testaU dubokom loncu staviti vodu da provri kada je voda provrela staviti knedle, kada knedle isplivaju na površinu kuvati ih 4-5 minuta.U posudu pomešati plazmu, prezle, šećer, kakao i karamel šećer(može i vanilin šećer).Knedle kada su skuvane oceidti i uvaljati ih u pripremljen posip.




Коментари

Популарни постови