Пређи на главни садржај

Истакнути

GALETTE SA JAGODAMA I NANOM

Za danas jedan brzinski recept sa jagodama, od svega par sastojaka a kombinacija je milion. Ja sam se danas odlučio za jagode  uz dodatak nane. Kombinacija prhkog testa sa slatkim jagodama uz osvežavajuću i mirisnu nanu mislim da sve govori mmmm....njami.... Umesto jagoda možete koristiti voće po izboru ili jagodama dodati seckanu crnu čokoladu ili puding  od vanile i preko jagodee......Opet sam gladan (hahahah).Ako vam jagode nisu dovoljno slatke dodajte šećer. Moja preporuka da Galette poslužite uz kuglu dobrog sladoleda od vanile. Prijatno. Potrebni sastojci: 300g brašna  150g putera/margarina par kašika hladne vode  prstohvat soli 5 kašika šećera  vanila  300g jagoda  par listića nane  +šećer za jagodice jaje za premazivanje  Priprema: U posudu staviti brašno, so, vanilu, kockice putera (puter mora biti hladan). Rukama spajati puter sa brašnom dok se ne dobiju mrvice. Na kraju dodavati hladnu vodu dok se ne formira...

Nidzini kroasani

Ljudi srecna nova godina sve najbolje vam želim, puno ljubavi i puno dobre hrane. Za prvi post u ovoj godini odlučio sam se za kroasane koji  nose moje ime.Hajde da krenemo.

Potrebni sastojci:

  • 650 g brašna
  • 200 ml jogurta
  • 200 ml mleka
  • 1 kašika soli
  • 1 kašika šećera
  • 2 žumanca
  • 1 kesica kvasca 
  • 250 gr hladnog margarina 

Priprema:

Kvasac staviti u mleko sa kašikom šećera i ostaviti da se kvasac aktivira nekih 10 minuta.Kada je kvasac nadošao od svih sastojaka umesiti testo izuzev margarina margainom ćemo premazivati testo.Testo treba da bude meko i da se ne lepi ako nije dovoljno brašna dodavati postepeno jer  nisu sva brašna ista.Tako umešano testo ostaviti da naraste oko 30 minuta.
Od testa napraviti 10 loptica i svaku tanko razvući.Preko svake kore narendati margarin koji mora biti hladan i ređati kore jednu na drugu na svaku se renda margarin sem na poslednju.Testo pokriti i ostaviti 45 minuta da naraste.Kada je testo odmorilo razvući ga u veliki krug i seći zavisi kolike kiflice želite, možete ih puniti i slanim i slatkim punjenjem izbor je vaš. Kroasane uviti i ređati na pleh pleh prekriti prozirnom folijom i ostaviti ih da narastaj 30 minuta, za to vreme rernu ugrejati na 180 stepeni.Pre pečenja kroasane premazati belancetom i peći ih dok ne dobiju zlatno žutu boju.



Коментари

Популарни постови