Пређи на главни садржај

Истакнути

GALETTE SA JAGODAMA I NANOM

Za danas jedan brzinski recept sa jagodama, od svega par sastojaka a kombinacija je milion. Ja sam se danas odlučio za jagode  uz dodatak nane. Kombinacija prhkog testa sa slatkim jagodama uz osvežavajuću i mirisnu nanu mislim da sve govori mmmm....njami.... Umesto jagoda možete koristiti voće po izboru ili jagodama dodati seckanu crnu čokoladu ili puding  od vanile i preko jagodee......Opet sam gladan (hahahah).Ako vam jagode nisu dovoljno slatke dodajte šećer. Moja preporuka da Galette poslužite uz kuglu dobrog sladoleda od vanile. Prijatno. Potrebni sastojci: 300g brašna  150g putera/margarina par kašika hladne vode  prstohvat soli 5 kašika šećera  vanila  300g jagoda  par listića nane  +šećer za jagodice jaje za premazivanje  Priprema: U posudu staviti brašno, so, vanilu, kockice putera (puter mora biti hladan). Rukama spajati puter sa brašnom dok se ne dobiju mrvice. Na kraju dodavati hladnu vodu dok se ne formira...

Šnenokle

I danas imamo nešto slatko a to je jedan stari recept a to su šnenokle, kolač koji je jednostavan brz sa sastojcima koje svi imamo u kući.Ovo je desert koji je zaboravljen i mislim da zaslužuje da se ponovo vrati na velika vrata. Tako da bacamo se na pravljenje ovih oblaka od belanaca.Krećemo.

Potrebni sastojci:

  • 6 jaja 
  • 6 kašika šećera
  • 1L mleka
  • 3 kesice vanilin šećera ili 2 kesice burbon vanilin šećera
  • 2 kašike brašna

Priprema:

U veću šerpu sipati mleko, i dodati vanilin šećer i staviti na srednju temeperaturu da provri.
Za to vreme razdvojiti belanca od žumanaca. Belanca dobro umutiti sa 3 kašike šećera oko 5 minuta mutiti.Kada mleko provri treba da lagano vri , kašikom vaditi belanca i spustati ih u mleko kuvati sa svake strane oko 10 sekundi.
Belanca vaditi rešetkastom kašikom i najbolje je belanca staviti da se ocede u cedilo neko veće da se višak mleka ocedi.Kada smo skuvali sva belanca u činiji pomešati preostali šećer, brašno i žumanca i dodati malo mleka iz šerpe da smesa se lepo ujednači, pripremljenu masu uliti u šerpu i kuvati dok se ne zgusnekao ređi krem.Pripremljenim kremom preliti oblačiće i dobro ohladiti.


Коментари

Популарни постови