Пређи на главни садржај

Истакнути

GALETTE SA JAGODAMA I NANOM

Za danas jedan brzinski recept sa jagodama, od svega par sastojaka a kombinacija je milion. Ja sam se danas odlučio za jagode  uz dodatak nane. Kombinacija prhkog testa sa slatkim jagodama uz osvežavajuću i mirisnu nanu mislim da sve govori mmmm....njami.... Umesto jagoda možete koristiti voće po izboru ili jagodama dodati seckanu crnu čokoladu ili puding  od vanile i preko jagodee......Opet sam gladan (hahahah).Ako vam jagode nisu dovoljno slatke dodajte šećer. Moja preporuka da Galette poslužite uz kuglu dobrog sladoleda od vanile. Prijatno. Potrebni sastojci: 300g brašna  150g putera/margarina par kašika hladne vode  prstohvat soli 5 kašika šećera  vanila  300g jagoda  par listića nane  +šećer za jagodice jaje za premazivanje  Priprema: U posudu staviti brašno, so, vanilu, kockice putera (puter mora biti hladan). Rukama spajati puter sa brašnom dok se ne dobiju mrvice. Na kraju dodavati hladnu vodu dok se ne formira...

Pizza sa kruškama, pršutom i gorgonzola sirom

Zdravo ljudi, danas pravimooo pizzu koja je nesvakidašnja i drugačija ali PREUKUSNA.Mislim da ne treba ništa više reći nego trk u kuhinju da napravite pizzu za kojom će poludeti sva vaša čula  a i vi.

Potrebno je za testo:(ovo je kolicina za dve velike pizze)

  • 500 g brašna tip00 (ovo brašno je specijalno brašno samo za pizza testo i ima ga u Metro-u)
  • 1 kašičica soli
  • kesica suvog kvasca
  • 325 ml vode
  • malo maslinovog ulja
  • i malo brašna ako zafali 

Nadev za pizzu:

  • malo maslinovog ulja
  • 1 kruška 
  • 80g gorgonzola sira
  • 125g mozzarela sira
  • 90g dimljenog kačkavalja
  • 100g pršute
  • 1 mali luk koji prethodno iseckate i proprzite i začinite samo treba da omekša
  • parmezan

Priprema:

U posudu staviti brašno, so a kvasac ostaviti da nadođe u toploj vodi.Sve zajedno pomešati i dodati malo maslinovog ulja.Testo malo mesiti u posudi a zatim testo istresti na podlogu na kojoj ćete mesiti i u ovoj fazi dodati malo brašna.Testo treba dobro mesiti i povlačiti dlanovima nekih 10 minuta da se otpusti gluten.Kada ste testo umesili oblikovati ga u loptu poprskati sa malo maslinovog ulja i vratiti u posudu. Posudu prekriti vlažnom krpom i ostaviti najmanje 2 sata.Kada je testo odstajalo izvaditi i podeliti 2 dela ili 4 ako želite manje pizze.Ovo testo se ne razvlači oklagijom već rukama uz dodatak brašna, videćete testo je tako lepo i rastegljivo i super se razvlači.
Rernu ugrejati na 250 stepeni. Testo prebaciti u pleh koji je obložen papirom za pečenje.Testo premazati maslinovim uljem,pa poređati dimljeni kačkavalj zatim mozzarelu, pršutu , tanko isečenu krušku, luk razbacajte po pizzi i na kraju gorgonzolu.Pizzu peći oko 7 minuta ili dok se sir lepo ne otopi a kada pizzu podignete na dnu su braon tačkice.Kada je pizza gotova na kraju posuti sa parmezanom.



Коментари

Популарни постови