Пређи на главни садржај

Истакнути

GALETTE SA JAGODAMA I NANOM

Za danas jedan brzinski recept sa jagodama, od svega par sastojaka a kombinacija je milion. Ja sam se danas odlučio za jagode  uz dodatak nane. Kombinacija prhkog testa sa slatkim jagodama uz osvežavajuću i mirisnu nanu mislim da sve govori mmmm....njami.... Umesto jagoda možete koristiti voće po izboru ili jagodama dodati seckanu crnu čokoladu ili puding  od vanile i preko jagodee......Opet sam gladan (hahahah).Ako vam jagode nisu dovoljno slatke dodajte šećer. Moja preporuka da Galette poslužite uz kuglu dobrog sladoleda od vanile. Prijatno. Potrebni sastojci: 300g brašna  150g putera/margarina par kašika hladne vode  prstohvat soli 5 kašika šećera  vanila  300g jagoda  par listića nane  +šećer za jagodice jaje za premazivanje  Priprema: U posudu staviti brašno, so, vanilu, kockice putera (puter mora biti hladan). Rukama spajati puter sa brašnom dok se ne dobiju mrvice. Na kraju dodavati hladnu vodu dok se ne formira lopta od testa. Testo uviti u providnu foli

Pasta u jednoj šerpi- One pot pasta

 Ako nešto mrzim to je pranje sudova i uvek se trudim da kada nešto spremam uvek koristim što je manje posuđa.Naravno to mi nikada ne polazi za rukom i uvek iza svakog jela se krije tona sudova.Osim što nemate punu sudoperu sudova, ovo jelo je gotovo jako brzo i zahtevaju vrlo malo pripreme.Uskoro će biti još recepata iz jedne šerpice jer je ovakav način pripreme idealan za nas koji mrzimo pranje sudova.Živela one pot pasta.

Potrebni sastojci:

  • 300g piletine
  • 260g testenine po želji
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 250 ml vode
  • 400 ml mleka 
  • kašičica senfa
  • brašno
  • so 
  • biber 
  • origano

Priprema:

Na malo ulja propržiti crni i beli luk, za to vreme piletinu iseckati na sitne kockice i uvalajti u brašno. Kad je luk postao staklast dodati piletinu i propržiti dok piletina ne poprimi zlatnu žutu bojui  dodati senf.Dodati ne kuvanu testeninu u mom slucaju makarone dodati vodu i mleko i malo smanjiti temperaturu.Dodati začine po želji i kuvati dok se testenina ne skuva oko 10 minuta po potrebi dodati malo mleka ili vode, a to zavisi od testenine i vremena koliko se testenina kuva i koliko želite da testenina bude kremasta.Ne morate se držati recepta tako da slobodno dodati i oduzeti sastojke shodno vašim željama i ukusom.



Коментари

Популарни постови