Пређи на главни садржај

Истакнути

GALETTE SA JAGODAMA I NANOM

Za danas jedan brzinski recept sa jagodama, od svega par sastojaka a kombinacija je milion. Ja sam se danas odlučio za jagode  uz dodatak nane. Kombinacija prhkog testa sa slatkim jagodama uz osvežavajuću i mirisnu nanu mislim da sve govori mmmm....njami.... Umesto jagoda možete koristiti voće po izboru ili jagodama dodati seckanu crnu čokoladu ili puding  od vanile i preko jagodee......Opet sam gladan (hahahah).Ako vam jagode nisu dovoljno slatke dodajte šećer. Moja preporuka da Galette poslužite uz kuglu dobrog sladoleda od vanile. Prijatno. Potrebni sastojci: 300g brašna  150g putera/margarina par kašika hladne vode  prstohvat soli 5 kašika šećera  vanila  300g jagoda  par listića nane  +šećer za jagodice jaje za premazivanje  Priprema: U posudu staviti brašno, so, vanilu, kockice putera (puter mora biti hladan). Rukama spajati puter sa brašnom dok se ne dobiju mrvice. Na kraju dodavati hladnu vodu dok se ne formira lopta od testa. Testo uviti u providnu foli

Churros sa sosom od cokolade

I evo jednog recepta iz daleke nam Španije.Churros su tradicionalni španski uštipci koji su postali popularni širom sveta.Testo za churrose je kao testo za princes krofne, samo što churrose pržimo u ulju. Ja sam za sos koristio čokoladu sa keksom moju omiljenu i malo kakaa za dozu gorčine. Iako ne možemo sada da budemo u Španiji možemo jedući churrose za trenutak da odlutamo do Španije bar u mislima.

Potrebni sastojci:

Za testo:

  • 40 g maslaca
  • 150 g brašna
  • 2 veća jaja ili 3 manja 
  • 150 ml vode
  • 2 kašičice šećera
  • malo limunove korice
  • malo narandžine korice
  • 100 g šećera + 1 kesica cimeta za uvaljati churrose

Sos:
  • 100g čokolade sa keksom
  • 200 ml slatke pavlake 
  • 1 kašičica kako praha

Priprema:

U manju šerpicu staviti vodu i maslac, kada provri dodati šećer limunovu i narandžinu koricu.Kada provri skloniti sa vatre i dodati brašno i dobro izmešati.Kada se malo smesa prohladi dodati jedno po jedno jaje i dobro umešati.Smesa mora biti glatka kada ste sve lepo izmešali prebaciti smesu u špric kesu sa zvezdastim nastavkom.Ulje zagrejati i istiskujte churrose u ulje.Pržite ih kratko sa obe strane dok ne dobiju zlatno smeđu boju.Ocediti ih na papirnom ubrusu da upiju višak ulja i još tople uvalajti u šećer i cimet.
Za čokoladni sos u manju šerpicu dodati slatku pavlaku kakao čokoladu i sve zagrejati do vrenja.Mešati dok se smesa ne otopi i poveže.
Prijatno.



Коментари

Популарни постови